طراحی و اجرای نمای ساختمان
طراحی و اجرای نمای ساختمان
اولین و تاثیرگذار ترین قسمت یک ساختمان، و اولین المان ارتباطی یک فرد با ساختمان، نمای ساختمان است. طراحی نمای ساختمان شما و هم چنین نحوه اجرای آن تاثیر بسزایی در برداشت افراد از آن ساختمان دارد.
نمای ساختمان یکی از مهمترین و اصلی ترین المان های ظاهری ساختمان است که مشخص کننده چهارچوب کار برای طراحی و اجرای دیگر المان های ساخت و اجرا می باشد. نمای یک ساختمان در زیباسازی و ظاهر شهر نیز اهمیت زیادی دارد، این زیبایی باید با هماهنگی و هارمونی بالا در عناصری مانند پنجره ها، بازشو ها، مصالح و متریال مورد استفاده، ترکیب ها و المان های سازه ای، المان های دکوراتیو … در کنار یکدیگر به صورت اصولی و مهندسی قرار گیرند تا خروجی کار را به بهترین شکل تضمین کنند.

عوامل موثر در طراحی
مهم ترین عواملی که حین طراحی نمای یک ساختمان در نظر میگیریم:
- سبک ساختمان(شکل هندسی)
- متریال استفاده شده در بدنه ساختمان
- لوکیشن ساختمان و آب و هوای منطقه
- کاربری ساختمان
- ظوابط اجرایی
- …
سبک های مختلف در طراحی نما
انتخاب سبک نما اساسی ترین نقش در افزایش جلوه بصری نما و ساختمان دارد. با توجه به متفاوت بودن سلیقه کاربران سبک های مختلفی از نما در ساختمان ها دیده می شود که رایج ترین آنها:
- کلاسیک: یکی از رایج ترین نماهای استفاده شده به خصوص در ایران نمای کلاسیک است. از جمله ویژگی های بارز این نما میتوان به ستون های بلندقامت و سردرهایی با طرح های سلطنتی اشاره کرد. متریال اصلی این نما سنگ است.
- لوکس و مدرن: این نوع نما نقطه مقابل نمای کلاسیک است. المان های ساده تر و استفاده از طرح های جدید با کمک خطوط افقی و عمودی مهم ترین ویژگی های نمای مدرن هستند.
- مینیمال: مهم ترین نشانۀ نمای مینیمال استفاده از خطوط مستقیم و صاف است که معمولا به صورت تک رنگ و رنگ سفید اجرا میشوند. نام دیگر این نما،نمای ساده است زیرا از ساده ترین طرح ها و کمترین متریال در آن استفاده میشود.
- …
طراحی نما با توجه به کاربری ساختمان
نمای ساختمان میتواند نشانگر این باشد که ساختمان در چه زمینه ای مورد استفاده قرار میگیرد. برای درک بهتر به تطابق نما با کاربری ساختمان به موارد زیر توجه کنید:
- نمای ساختمان تجاری: نمای تجاری باید به صورتی باشد که وقتی مردم از آن گذر میکنند به وارد شدن به ساختمان ترغیب شوند. استفاده از جلوه های بصری پرتعداد و نورپردازی خلاقانه در این نوع نما توصیه میشود.
- نمای ساختمان اداری: نمای ساختمان اداری طوری باید انتخاب شود که با زمینه کاری شما ارتباط داشته باشد. برای مثال برای یک دفتر ثبت احوال طرحی را انتخاب کنید که نشانگر فعالیت های مربوط به ثبت احوال باشد.
- نمای ویلا: با توجه به اینکه ویلا بستری برای تفریح و استراحت است، باید نمای استفاده شده را کمی خلاقانه و متفاوت با نماهای مسکونی انتخاب کرد.
- نمای ساختمان مسکونی: معمولا برای نمای یک ساختمان مسکونی از نماهای لوکس و یا کلاسیک استفاده میشود. میتوان بسته به سلیقه از سبک های دیگر نیست استفاده کرد.
- …
متریال مورد استفاده در نما
متریال استفاده شده در نما نقش مهمی در استحکام و جلوه بصری نما دارد. انواع متریال استفاده شده در نما عبارتند از:
- نمای شیشه ای: از ویژگی های نمای شیشه سبُک تر بودن و جذب نور طبیعی بیشتر است. همچنین با این نما می توانید شما دید بیشتری هم از داخل و هم از بیرون ساختمان داشته باشید.
- نمای آجری: برای آن دسته افرادی که علاقه به طرح های تاریخی و قدیمی تر علاقه دارند، نمای آجری بسیار پرطرفدار است. برخی از سازندگان نیز از تلفیق آجر و سنگ در نما استفاده میکنند.
- نمای سنگ: مهم ترین مزیت نمای سنگی استحکام بالای آن است. چندین سال است که سنگ پراستفاده ترین متریال در نماست. اما از طرفی هزینه آن نسبت به اکثر متریال ها بالاتر است.
- نمای سمنت برد: برخی از سازندگان برای ساخت نما با استحکام بالا ترجیح میدهند از نمای سمنت برد استفاده کنند. این نما نیز استحکام بالایی دارد و نسبت به سنگ کم هزینه تر است. ساختار کلی این نما به صورت صفحه های سیمانی است.
- …
قیمت نما
عوامل زیادی در تعیین قیمت نما تاثیر دارند که مهم ترین آنها متراژ بدنه بیرونی ساختمان ، سبک و متریال مورد نظر شماست.
